Jelenlegi hely

10. Felsőörsi nyolcas – 2020. október 3.

Kedves Túrázók!
A járványhelyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy nem tartjuk felelősségteljes dolognak hagyományos teljesítménytúrát rendezni, így 2020-ban a Felsőörsi nyolcas túrát nem rendezzük meg – legalábbis a hagyományos módon nem. Bár szeretnénk hinni, hogy a Felsőörsi nyolcas fő vonzereje maga a rendezés a házi süteményekkel, az egyedi kitűzőkkel, a nyereményjátékkal, a főzőcskézéssel és a helyi rendezőgárdával, senkit sem fosztanánk meg a csodálatos őszi Balaton-felvidéki erdők élményétől, és a túra összes résztávját meghirdettük a GeoGo rendszerében. A GeoGo „lehetőséget biztosít az adatbázisban található útvonalak […] igazolt teljesítésére”. A rendszert okostelefonnal lehet használni, akár offline módban is, csupán a GPS-nyomkövetést kell bekapcsolni. A GeoGo rendszerben a teljesítés után generálódik egy virtuális oklevél, és a teljesítők listáját mi is látjuk. Aki jövőre eljön a remélhetőleg akkor már újra élőben rendezett Felsőörsi nyolcas túrára, megkapja a túra igazi, kézzel fogható kitűzőjét és oklevelét.
 
Oké, így is érdekel, most hogyan tovább?
Ha még nem ismered a rendszert, a tervezett teljesítés előtt legalább egy nappal látogass el a www.geogo.hu/info oldalra, olvasd el, hogyan működik és regisztrálj. A túra teljesítését 2020. október 1-je és november 30-a között biztosítjuk.
 
Miért csak ekkor?
Nem szeretnénk, ha a túra „instanttá” válna, a Felsőörsi nyolcas az őszi Balaton-felvidékről szól, és a vadászszezont is jobb elkerülni. A túra december 1-jén kikerül a rendszerből.
 
És mennyibe kerül nekem mindez?
Semennyibe. Felsőörs község önkormányzata (a Felsőörsi nyolcas teljesítménytúra rendezője) vállalta az idei költségeket, a teljesítők idén nem fizetnek „nevezési díjat”, a jövő évi túrán átvehető díjazásért sem kell majd fizetni.
 
Használhatom a saját GPS-készülékemet?
A GeoGo-rendszerben egyelőre nem lehet importált GPS-trackkel igazolni egy túra megtételét.
 
Értem. És mi van, ha nincs okostelefonom?
Ez sem zárja ki a teljesítést, de ez esetben, kérlek, vedd fel a kapcsolatot emailben a főrendezővel: mathetamas@yahoo.com
 
Szuper! Végre bejárhatom a túrát ellenkező irányból is, vagy más pontból kiindulva. Lehetséges ez?
Igen! A túrát ezúttal tetszőleges irányban, a GeoGóban megadott pontok bármelyikéről indulva be lehet járni!
 
De én szeretnék egy kütyün kívül mást is a kezemben tartani a túrázáskor, anélkül nem túra a túra!
Semmi gond, a GeoGóra feltöltöttük a túra itinerjét pdf-ben, ezt ki lehet nyomtatni. Van benne útvonalvázlat, kilométertáblázat és még „Kedves Barátunk” oldal is.
 
Én eltévedős vagyok. Most mi lesz?
Sajnos nem tudunk két hónapra szalagokat kitenni, így nem hagyatkozhatsz másra, mint az itiner térképvázlatára, más térképekre és a gpx-trackre, ami a GeoGón van. Az útvonal legnagyobb része jelzett turistaúton vezet.
 
25-re indultam, de 10-nél elég volt. Most mi lesz?
Ahogy a rendes túrán, most is elfogadjuk azt a teljesítést, ami megfelel egy létező résztávnak. A legtöbb résztáv nyolcas alakban megy, így ez nem lehetetlen.
 
Más kérdésem is van, kinek írjak?
További információért a főrendezőhöz fordulj a mathetamas@yahoo.com címen.
 
A Rendezőség